Nawet najbardziej wrażliwa osoba na świecie może się przyzwyczaić do robienia okropnych rzeczy.
Krupnioki i moczka czyli gawędy o kuchni śląskiej
Krupnioki i moczka czyli gawędy o kuchni śląskiej-potrawy ślaskie(przepisy podania) stron 199 autor Wera Sztabowa-odbiór lub wysyłka
Link: olx.pl/oferta/CID751-IDgFsWD.html
Książki z przepisami kulinarnymi. Część II
Posiadam kolekcję rożnych książek kucharskich. Większość z nich jest w oprawie twardej introligatorskiej.
36.Wycieczki, biwaki, urlopy – Anna Czerni, Anna Kornecka – WATRA 1972 - opr. twarda introligatorska
37.Potrawy z różnych stron świata – Maciej E. Halbański – WATRA 1972 - opr. twarda introligatorska
38.Piwo w naszym domu – Barbara Pokorska – WATRA 1972 - opr. miękka
39.Potrawy z królików – Wojciech Tatarczuch – WATRA 1987 - opr. miękka
40.500 potraw z ziemniaków – W.A. Bołotnikowa, L.M. Wapielnik – PWLiR 1987 - opr. twarda introligatorska
41.Dobra kuchnia t 1 i 2 – Praca zbiorowa – WATRA 1976 - opr. twarda introligatorska
42.Domowe ciasta i desery – Joanna Dmochowska Górska – WATRA 1976 - opr. twarda introligatorska
43.Desery zimne – Małgorzata Borczak- Presspol 1989 - opr. twarda introligatorska
44.Rośliny przyprawowe i przyprawy w kuchni węgierskiej - Vilmos Romváry – PWRiL 1987 - opr. twarda introligatorska
45.Roślinne leki ludowe- Jan Muszyński –LSW 1954 - opr. twarda introligatorska
46.Encyklopedia kulinarna –Anna Kwapisz Kulińska –Akfa 1996 - opr. twarda
47.Małe dania – Barbara Bytnerowicz –Watra - opr. twarda
48.Leksykon sztuki kulinarnej – Maciej E. Halbański – Watra 1986 - opr. twarda
49.Współczesna kuchnia polska – Henryk Dębski – Interpress 1985 - opr. twarda introligatorska
50.W staropolskiej Kuchni– Maria Lemnis, Henryk Vitry – Interpress - opr. twarda
51.Harcerska Kuchnia – F. Starzyńska, M. Głowińska – Horyzonty 1972 – opr. miękka
52.Przetwory domowe z owoców i warzyw – Tadeusz Cymer – PWRiL 1965 - opr. twarda introligatorska
53.Lecznicze smakołyki – Andrzej J. Sarwa – AWK „KS” 1993 - opr. twarda introligatorska
54.Smacznie i zdrowo od rana do wieczora – Jadwiga Kłosowska – ZW CRS 1973 - opr. twarda introligatorska
55.Pasztety, paszteciki, kanapki – Helena Kulzowa-Hawliczek, Irena Kotowicz – WATRA 1971 - opr. twarda introligatorska
56.Kuchenka mikrofalowa – Sara Brown – WiŻ 1995 - opr. twarda
57.Apteka natury – Jadwiga Górnicka - RSW „PKR”, broszura 1988 - opr. twarda introligatorska
58.Z rondlem i anegdotą przez wieki – Barbara Hołub – Przyjaciółka 1993 - opr. twarda introligatorska
59.Pierwszy polski słownik ziołolecznictwa –Wiktor Janusz Pajor – SPAR 1992 - opr. twarda
60.Przysmaki z miodu – W.W. Szarow – WPLIS 1967 , broszura – opr. miękka
61.Desery i napoje – Barbara Brzozowska-Bączkiewicz –ALFA 1985 – opr. miękka
62.Przepisy kulinarne – Jadwiga Łukasik – Wydawnictwo Spółdzielcze 1990 – opr. miękka
63.Potrawy staropolskie i regionalne – Barbara Snaglewska, Irmina Zahorska – Wydawnictwo Spółdzielcze 1989 – opr. miękka
64.Domowe przetwory z mięsa- Władysław Poszepczyński –Wydawnictwa Naukowo-Techniczne 1987 – opr. miękka
65.Biblioteczka poradnika domowego, Polubić kapustę – Pruszyński i S-ka 1998 – broszura
66.Biblioteczka poradnika domowego, Przepisy czytelników –lato – Pruszyński i S-ka 1993 – broszura
67.Krupnioki i moczka – Wera Sztabowa – Wydawnictwo Śląsk 1985 - opr. twarda introligatorska
68.Kuchárska kniha - Imrich Sečanský -Vydavatelstvo osveta 1982 - opr. twarda
69.Венгерская кухня - Карол Гундель – 1976 - opr. twarda
Link: olx.pl/oferta/CID751-ID6ypXB.html
12 różnych książek kucharskich Cena za cały zestaw Tytuły w opisie
Z powodu problemów z aparatem zdjęcia dodam nieco później.
Do sprzedania mamy 12 książek kucharskich:
1 - W.Sztabowa "Krupnioki i moczka czyli gawędy o kuchni śląskiej"
2 - A.Stradecka "Obiady błyskawiczne"
3 - E.Krzyżanowska "Gotujemy w plenerze"
4 - "Wykwintnie i skromnie - Sniadania, obiady, kolacje" wg. książki kucharskiej M.Monatowej.
5 - "Regionalna Kuchnia Polska - Mazowsze" - zebrała: M.Orłowska
6 - E.Monspart, M.Salamon "Gotujmy inaczej"
7 - "Z Tobą w kuchni Bułgarskiej, Greckiej, Jugosłowiańskiej, Tureckiej" zespół autorów.
8 - D.Szepietowski "100 potraw ze śledzi"
9 - A.Czerni "W kuchni bez kompleksów"
10 - A.Gasik "Spiżarnia domowa"
11 - H.Kluzowa-Hawliczek, I.Kotowicz "Pasztety, paszteciki, kanapki"
12 - M.Kuroń "Wina, miody, nalewki"
Wszystkie książki są w stanie b.dobrym i dobrym.
Książki wydawane w różnych latach, ale przepisy jak to przepisy - nie tracą na ważności.
Cena jest za cały zestaw.
Odbiór najlepiej osobisty, wysyłka możliwa - koszt wg. poczty, nie wysyłamy za pobraniem (niestety mieliśmy już kilka nieodebranych, a koszta poniesione w pełni).
Sprzedaż prywatna, książki zdublowane w naszej kuchni.
Link: olx.pl/oferta/CID751-IDgOqSp.html
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.pl3lo.htw.pl